Το όνειρο του Κριστιάν Γκολομέεβ να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσει μετάλλιο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει αναβολή για τη στρατιωτική του θητεία. Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής ανοίγει την καρδιά του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αποκαλύπτει ότι πρέπει να παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου . Ο ίδιος ζητά τη βοήθεια τόσο του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσο και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για να δοθεί λύση και να μη διακοπεί στη μέση η προετοιμασία του.

«Γνωρίζω ότι ο κ. Αυγενάκης, ως υφυπουργός Αθλητισμού έχει δώσει μεγάλη μάχη για τους αθλητές. Γνωρίζω επίσης από συναθλητές μου και Ολυμπιονίκες ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμάει την προσφορά μας στην πατρίδα, είναι κοντά στον Αθλητισμό και στις αρχές που πρεσβεύει. Ευελπιστώ κι εύχομαι να δουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και να δοθεί άμεσα μια λύση» δηλώνει ο Κρίστιαν Γκολομέεβ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω πανδημίας, καθώς τίναξε τον προγραμματισμό όλων των αθλητών στον αέρα. Ο Γκολομέεβ είχε προγραμματίσει το τετραετές πλάνο του και είχε πάρει αναβολή έως το Δεκέμβριο του 2020. Στόχος του ήταν να γίνουν οι Αγώνες κι εν συνεχεία να υπηρετήσει την πατρίδα: «Όταν κάναμε τον προγραμματισμό μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε περίπτωση να αναβληθούν οι Αγώνες. Γι’ αυτό τον λόγο πήρα αναβολή έως το Δεκέμβριο του 2020. Δυστυχώς ήρθε η πανδημία και αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας δεν μπορώ να πάρω νέα αναβολή επομένως, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, θα πρέπει να παρουσιαστώ στις 18 Μαρτίου στη Ρόδο».

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας στο αίτημά του για αναβολή λόγω ότι είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Τόκιο απάντησε ότι «δεν δύναται να εξεταστεί το αίτημά του τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθότι δεν βρίσκει έρεισμα σε διατάξεις της κείμενης στρατολογικής νομοθεσίας»

Ο προγραμματισμός του Ελληνα πρωταθλητή βρίσκεται στον αέρα. Σε ένα αγώνισμα όπως είναι τα 50μ. ελεύθερο ακόμη και μία μέρα να χάσεις από την προπόνηση, μπορεί να σου στοιχίσει. Σε περίπτωση που ο Γκολομέεβ παρουσιαστεί θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα, να παραμείνει καραντίνα, να παρουσιαστεί και στη συνέχεια όταν μπορέσει να προπονηθεί: «Θα ήταν μια καταστροφή. Ο προγραμματισμός μου ήταν να πάω απευθείας στο Τόκιο από την Αμερική. Αν χάσω περίπου ένα μήνα προπόνησης, χάθηκε το όνειρο. Χάθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν θέλω να υπερβάλω. Στο άθλημά μου και πιο συγκεκριμένα στο αγώνισμα μου, μια μέρα αποχής από την προπόνηση μπορεί να σου στοιχίσει. Εκτός από αυτό, χάνεις και τη συγκέντρωσή σου, την ψυχολογία που δουλεύεις όλα αυτά τα χρόνια… Εκεί που ετοιμάζεσαι για το Τόκιο, φανταστείτε πως είναι να τα αφήνεις όλα για να παρουσιαστείς».

Ο Ελληνας πρωταθλητής παρόλα αυτά δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Εχουμε δει μέχρι στιγμής από πολλά παραδείγματα ότι τόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος, όσο και ο κ. Αυγενάκης λειτουργούν πρώτα ως άνθρωποι. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι δίπλα μου, σ’ αυτό το δίκαιο αίτημά μου και θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε μαζί στην Ιαπωνία. Φυσικά και θέλω να πραγματοποιήσω τη θητεία μου, αλλά πρώτα θέλω να παλέψω για το όνειρά μου και την πατρίδα μου στο… Τόκιο».

Στόχος στο Τόκιο είναι το μετάλλιο; «Δεν μ’ αρέσει να δηλώνω ή να οριοθετώ κάπου έναν πήχη. Στόχος είναι να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς τραυματισμούς κι από εκεί και πέρα θα παλέψω για το καλύτερο. Το ζητούμενο άλλωστε για μένα είναι να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ απόλυτα καλά προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος. Όλα τα άλλα θα έρθουν».

Πηγη: ΣπορFM

Πηγή: patrastimes.gr