Στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο από το υπουργείο υγείας με το οποίο να γίνεται πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να προσφερθούν για την κάλυψη αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου . «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον MAX FM η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου εξέφρασε τον προβληματισμό της για το κατά πόσο μία πιθανή μετακύληση των ιδιωτών γιατρών από την πρωτοβάθμια φροντίδα στα νοσοκομεία της περιοχής θα οφελούσε καθώς όπως τόνισε κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το 80% με 85% των συμπολιτών μας που νοσούν από κορονοϊό δεν εισάγεται στα νοσοκομεία αλλά αντιμετωπίζεται από ιδιώτες γιατρούς με νοσηλεία στο σπίτι.

Μια τέτοια μετακίνηση θα αποδυνάμωνε των πρωτοβάθμια φροντίδα ενώ συγχρόνως  – όπως είπε η κ. Μαστοράκου – ελλοχεύει κινδύνους καθώς για να αναλάβουν απλά παθολόγοι του ιδιωτικού τομέα και άλλες ειδικότητες περιστατικά που εισάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής αλλά και σε όλη τη χώρα απαιτείται εκπαίδευση.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επεσήμανε επίσης, ότι οι ιδιώτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν για να βοηθήσουν στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα νοσοκομεία, είναι ανά πάσα στιγμή έκθετοι, καθώς δεν καλύπτονται σε πιθανά θέματα που θα προκύψουν σχετικά με αστική ευθύνη σε περίπτωση μιας δυσμενούς εξέλιξης με κάποιο ασθενή.

Πηγή: patrastimes.gr