Ερευνα από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας αποδεικνύει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται εντός του αυτοκινήτου, που προκύπτει από την ακτινοβολία του ήλιου θα μπορούσε όμως να σκοτώσει τον ιό. Ακόμα και σε μια μέρα που είναι σχετικά δροσερή, οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να αυξηθούν στους 113 βαθμούς μέσα σε μια ώρα ή ακόμη και σε 123 βαθμούς σε περισσότερο χρόνο. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία και θάνατο σε πολυκυτταρικούς οργανισμούς, ενώ κάνει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο και με τον νέο ιό SARS-CoV-2.

What Car ?
Jeep τώρα και πιο φθηνά από ποτέ…
Ηρθε πολυτελή, όμορφη και με τιμή…
Σπάσε τη ρουτίνα του παλιού, ευκολα με 36 άτοκες δόσεις…
Ποιος είπε πως τα υβριδικά είναι και ακριβά;
Πολυτελή μεταχειρισμένα με εγγύηση και σούπερ τιμές – Για λίγο
Η θερμότητα μειώνει δραματικά τον χρόνο που απαιτείται για την απολύμανση του κορονοϊού. Ενώ μπορεί να ζήσει σε χαρτί και χαρτόνι για περίπου μια ημέρα και σε πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι για τρεις ημέρες σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 72 βαθμών F, αυξάνοντας τη θερμότητα στους 130 βαθμούς σκοτώνει το 99,99% του ιού σε περίπου 20 λεπτά.

Μια μέρα υπό τον ήλιο μπορεί να είναι αρκετή για να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Το σίδερο που έχουμε στο σπίτι κάνει ακριβώς αυτή την αποτελεσματική δουλειά στα υφάσματα των ρούχων μας.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές, αλλά γνωρίζουμε ότι το ζεστό περιβάλλον σκοτώνει τον ιό», δήλωσε ο Travis Glenn, καθηγητής επιστήμης περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.

«Όλοι μας πρέπει να φοράμε μάσκες προσώπου όταν ψωνίζουμε ή κάνουμε άλλες βασικές εργασίες έξω από τα σπίτια μας. Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα ζεσταίνονται πολύ τις ηλιόλουστες μέρες. Έτσι, μπορείτε είτε να αφήσετε την εφεδρική μάσκα στο αυτοκίνητο ενώ ψωνίζετε, είτε απλώς να την αφήσετε στο αυτοκίνητο σας όταν φτάσετε στο σπίτι, αρκεί να σταθμεύσετε σε κάποιο ζεστό μέρος”, τόνισε.

Πηγή: patrastimes.gr