Αισιόδοξος ότι τα εμβόλια και οι θεραπείες για το νέο κορωνοϊό είναι πιο κοντά κι ότι «στο τέλος του χειμώνα θα δούμε φως», εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, o Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ιταλία. «Πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, να φορούμε μάσκες. Αλλά αυτό δεν θα είναι γαι πάντα, μετά το φθινόπωρο και το χειμώνα θα δούμε φως. Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο». Σε ότι αφορά στην επανέναρξη αύριο του σχολικού έτους στην Ιταλία ο Σπεράντσα τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας». Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Πηγή: patrastimes.gr