Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν για μια ακόμα φορά σήμερα το πρωί, Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας.
Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν το δικαίωμα στην σταθερή εργασία με δικαιώματα και μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους.
Ο Δήμαρχος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για συγκέντρωση των εργαζομένων στα συγκεκριμένα προγράμματα, που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Κι αυτό, γιατί ενώ αγωνίζονται να βρουν δουλειά, σε μια πόλη όπως η Πάτρα, που έχει 37.000 ανέργους, βρίσκουν με τα συγκεκριμένα προγράμματα, η περίοδος των 8 μηνών εργασίας τελειώνει και δεν έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, προκειμένου να παραταθεί ο χρόνος και να μπορούν τελειώνοντας να δικαιούνται επίδομα ανεργίας και να δημιουργηθούν έτσι οι προϋποθέσεις να ξαναβρούν δουλειά, μετά από ένα χρονικό διάστημα, δεν έχει γίνει αποδεκτό από τις κυβερνήσεις.
Οι κυβερνώντες επικαλούνται το νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει την μονιμοποίηση συμβασιούχων, όμως πριν από μερικούς μήνες, δόθηκε η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις, να αλλάξει το συγκεκριμένο Άρθρο του Συντάγματος, αλλά δεν δέχθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Βουλή να αποφασίζει κατά περίπτωση.
Χρειάζεται αγώνας, είναι μεγάλο το ζήτημα της ανεργίας και αφού οι κυβερνώντες είναι μέχρι σήμερα αρνητικοί, το λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους 8μηνίτες, αλλά όλους τους εργαζόμενους, όπως και τους 37.000 ανέργους της πόλης μας, διότι το «διαίρει και βασίλευε», είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που κουμαντάρουν τον τόπο μας.
Κι επειδή μέχρι τώρα, το μόνο που εισπράττουμε είναι άρνηση, ένας είναι ο δρόμος: Σωστή οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων, γιατί μόνο τότε θα έχουμε αποτελέσματα. Όταν επί παραδείγματι συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας για την Καθαριότητα, βγήκε η προκήρυξη για μονιμοποίηση 8.500 θέσεων. Κι αυτό γιατί ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμείς ως Δήμος, έχουμε ανάγκη για 1.000 μόνιμους εργαζομένους, αλλά και χρηματοδότηση για τους μισθούς εκείνων των εργαζομένων, που η σύμβασή τους παρατάθηκε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί».

Πηγή: patrastimes.gr