Ο Ανδρέας Κατσανιώτης επανεξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας για εκλογή Προεδρείου.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου που με επανεξέλεξαν στη θέση του Προέδρου και να διαβεβαιώσω ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα προσπαθήσω να ενισχύσω το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα, την τεχνολογία και την αξιολόγησή τους, καθώς επίσης και τη μελέτη και την παρακολούθηση ζητημάτων βιοηθικής.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες και ιδρύματα που μπορούν να συμβάλουν στην αναπτυξιακή έκρηξη που χρειάζεται η χώρα.

Οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε τα ερευνητικά ιδρύματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται από Έλληνες επιστήμονες.

Στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση που διανύουμε θα πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί και πως η επένδυσή μας στην έρευνα και την καινοτομία, είναι επένδυση για το μέλλον της Χώρας.

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή: patrastimes.gr