Οι άνδρες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με ιταλική έρευνα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι γιατροί του Πανεπιστημίου της Ρώμης έβαλαν στο μικροσκόπιο τη γονιμότητα 100 νέων ανδρών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνά τους, το 28% των ανδρών που έχουν νοσήσει από Covid-19, παραδέχθηκαν ότι είχαν προβλήματα στύσης.

Μόνο το 9% των ανδρών που δεν είχαν μολυνθεί από Covid, υποστήριξαν ότι αντιμετώπισαν στυτική δυσλειτουργία.

Ο μέσος όρος των 100 ανδρών που συμμετείχαν στη έρευνα ήταν το 33ο έτος.

Οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης ζήτησαν από τους εθελοντές να αναφέρουν εάν είχαν πρόσφατα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή
.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έρευνά τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Andrology», ο κορωνοϊός είναι γνωστό ότι προκαλεί φλεγμονή στο ενδοθήλιο, έναν χιτώνα από κύτταρα που καλύπτει το εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών.

«Οι αρτηρίες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι μικρές και στενές, οπότε οποιαδήποτε φλεγμονή είναι πιθανό να διαταράξει τη ροή του αίματος και να εμποδίσει τη σεξουαλική ανταπόκριση ενός άνδρα», επισημαίνουν οι Ιταλοί ειδικοί.

Πηγή: patrastimes.gr