Ο πίνακας αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μια πρώτη ματιά μοιάζει να έχει χαλάσει, αφού είναι σχεδόν άδειος από πτήσεις σε αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η αίθουσα που κάποτε έσφυζε από ζωή παρουσιάζει μια αλλόκοτη ερημιά, με ελάχιστους υπαλλήλους να εξυπηρετούν τους επιβάτες που μετριούνται στα δάχτυλα.

Η πανδημία του κορωνοϊού πάγωσε τις αερομεταφορές και καθήλωσε μεγάλο μέρος του στόλου των αεροπορικών εταιρειών. Άλλωστε το πρώτο επτάμηνο του 2020 σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας διακινήθηκαν μόλις 9 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με την κίνηση να παρουσιάζει πτώση 74,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Πτήση για Νέα Υόρκη με 341 ευρώ

Το δεύτερο lockdown αποτυπώνεται στις εικόνες του iefimerida από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο άλλες χρονιές τέτοια εποχή επικρατούσε το αδιαχώρητο, σε απόλυτα εορταστικό κλίμα. Τα εισιτήρια παραμένουν στα αζήτητα, παρότι οι τιμές τους έχουν πέσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

el-venizelos-adeio-korwnoios-3 el-venizelos-adeio-korwnoios-2

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το διάστημα 24 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου υπάρχουν εισιτήρια για τη Νέα Υόρκη (με ενδιάμεσο σταθμό) με μόλις 341 ευρώ, αλλά και πάλι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για γιορτινά ταξίδια στο «Μεγάλο Μήλο».

Πηγή: patrastimes.gr