Ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διαδοχή του θρόνου και αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του Βασιλιά μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘, ή όταν εκείνη -ακόμη εν ζωή- αποφασίσει να του μεταβιβάσει τον τίτλο της.

Ωστόσο, ορισμένοι βασιλικοί experts πιστεύουν ότι ο Κάρολος, ο οποίος είναι σήμερα 71 ετών, μπορεί να αποφασίσει να αναλάβει το θρόνο για λίγα χρόνια προτού παραδώσει το στέμμα απευθείας στον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ. Ειδικοί στο Τμήμα Συντάγματος του University College του Λονδίνου αποκάλυψαν ότι, ενώ είναι «θέμα του πρίγκιπα Τσαρλς και του Κοινοβουλίου», πιστεύουν ότι η βασίλισσα δεν θα παραιτηθεί και θα υπηρετήσει το στέμμα «για όλη της τη ζωή».

Ο ιστότοπος του Πανεπιστημίου αναφέρει: «Λέγεται πως για τη Βασίλισσα, η παραίτηση είναι αδιανόητη, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θα δώσει το κακό παράδειγμα, όπως ο θείο της, του Edward VIII, του οποίου η παραίτησή, έφερε τον πατέρα της Βασίλισσας στο θρόνο, απροσδόκητα και τελείως απρόθυμα», αναφέρει το άρθρο.

Και συνεχίζει: «Ο δεύτερος λόγος είναι η δήλωσή της για τα 21α γενέθλιά της ότι θα υπηρετήσει το στέμμα όλη της τη ζωή, είτε είναι μεγάλη είτε μικρή. Λέγεται επίσης ότι θεωρεί τον όρκο της κατά τη στέψη της ως επιβολή ιερού καθήκοντος να βασιλεύει όσο θα ζει».

Όσον αφορά τη δυνατότητα του Πρίγκιπα Καρόλου να μεταβιβάσει το στέμμα κατευθείαν στον William, ο ιστότοπος αναφέρει: «Έχοντας περιμένει πάνω από 60 χρόνια ως άμεσα κληρονόμος του στέμματος, θα ήταν απολύτως φυσικό για τον Πρίγκιπα Κάρολο να θέλει να αναλάβει το θρόνο και να εκτελέσει τα βασιλικά του καθήκοντα για τα οποία έχει προετοιμαστεί τόσο καιρό. Αλλά θα ήταν εξίσου φυσικό εάν, αφού βασιλεύει για μερικά χρόνια ως ένας ηλικιωμένος μονάρχης, να επιλέξει να παραδώσει το θρόνο στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ».

Θα μπορούσε λοιπόν ο Γουίλιαμ να γίνει βασιλιάς νωρίτερα από το αναμενόμενο; Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει!

Πηγή: patrastimes.gr