«Έχει ξεπεραστεί μια κόκκινη γραμμή, πράγμα ανεπίτρεπτο… Προτρέπω όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τη συμπεριφορά ενός μέλους»: με τη δήλωση αυτή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την Τουρκία εξηγήσεις για την άφιξη τζιχαντιστών μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν.

«Η αντίδραση της Γαλλίας είναι να ζητήσει από την Τουρκία εξηγήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής κατά την οποία αποφασίστηκε η κοινή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Άγκυρα μετά από τις προκλητικές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως γράφει το France24 ο Γάλλος πρόεδρος είναι εξοργισμένος με τα όσα συμβαίνουν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων.

Η Αρμενία έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Τουρκία ότι στέλνει μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο στηρίζει και ανοιχτά.
Τη Δευτέρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε πως η Άγκυρα έχει στείλουν τουλάχιστον 300 μαχητές από τη βόρεια Συρία.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «απερίσκεπτες και επικίνδυνες» τις τουρκικές δηλώσεις για το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: patrastimes.gr