Οι πληροφορίες ήταν ακριβείς και τις επιβεβαίωσε ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Μασκ», που ξετρύπωσε το εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης το οποίο είχαν στήσει δύο Έλληνες ηλικίας 27 και 26 χρόνων στο σπίτι του δεύτερου στο Ηράκλειο.

Οι νεαροί συνελήφθησαν επί τόπου από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο τετράποδος ανιχνευτής εντόπισε το εργαστήριο με το σύστημα ηλεκτροδότησης, εξαερισμού και φωτισμού και διάφορα άλλα εξαρτήματα, στο οποίο καλλιεργούνταν εννέα δενδρύλλια ύψους 0,80 ως ενός μέτρου.

Ο «Μασκ» ανακάλυψε, ακόμη, διάφορες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 366,7 γραμμαρίων, μία συσκευασία με 0,6 του γραμμαρίου μεθαμφεταμίνη MDMA, ενώ κατασχέθηκαν και 15 συσκευασίες με λιπάσματα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρεις τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και δύο μαχαίρια.

Αμέσως μετά, ο εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε και το σπίτι του 27χρονου, όπου ξετρύπωσε κι άλλες συσκευασίες με 282,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία συσκευασία με μεθαμφεταμίνη MDMA σε μορφή βράχου βάρους 10,7 γραμμαρίου, ένα χάπι MDMA και διάφορα εξαρτήματα για το εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης. Οι δυο συνεργοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, που τους άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή: patrastimes.gr