Την αντίδραση της διοίκησης του ΟΛΠΑ προκάλεσε παρέμβαση της δημοτικής παράταξης “Ώρα Πατρών’ σύμφωνα με την οποία ο οργανισμός διεκδικεί κομμάτι από την παραχωρηθήσα στην πόλη έκταση του θαλασσίου μετώπου.

Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή σημερινή τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας, καθώς εμφανίζει τον ΟΛΠΑ ΑΕ να διεκδικεί τμήμα της λιμενικής ζώνης στο Βόρειο Λιμάνι που έχει παραχωρηθεί στην πόλη.

Η έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΠΑ ΑΕ την 21η Απριλίου 2021 αναγράφεται με σαφήνεια ότι «ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσώνης έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει η τροποποίηση-διόρθωση» στη γραμμή της λιμενικής ζώνης πλάτους 3 μέτρων, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Πατρέων έχει άλλα σχέδια, καίτοι ο υπό κατασκευή ποδηλατόδρομος θα περάσει εκτός του φράκτη του Λιμένα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών, καθώς η Διοίκηση του ΟΛΠΑ ΑΕ ενημέρωσε δια ζώσης τον επικεφαλής της και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις-διορθώσεις.

Πηγή: patrastimes.gr