Με την υφαλοκρηπίδα, τις Navtex αλλά και τον εναέριο χώρο συνδέει ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ το περιστατικό με τη Γαλατασαράι.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του:

«Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρό μας, ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως ελπίζει ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι θερμό. Όμως το πρώτο βήμα που έκαναν ήταν αρνητικό. Παραβίασαν το μνημόνιο μεταξύ μας και σε τουριστική περίοδο κήρυξαν Navtex για ασκήσεις. Έτσι κι εμείς κηρύξαμε Navtex και τώρα είχαμε την πρόσκληση του Ολυμπιακού στη Γαλατασαράι για φιλικό αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές και οι τεχνικοί μας είχαν κάνει τεστ».

«Οι Έλληνες ζήτησαν για κάποιους rapid test και υπήρξε θετική στάση, αλλά μετά ζήτησαν από όλους και δεν αναγνώρισαν τα κανονικά τεστ. Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε «προδότες» τους πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σημειώνοντας ότι τα τελευταία το 80% αυτών αποπέμφθηκαν από το σώμα, καθώς συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ήταν μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Πηγή: patrastimes.gr