«Δυσπροσάρμοστος» στο νέο του περιβάλλον εμφανίζεται ο Μέιτζορ, το λυκόσκυλο του Τζο Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδει το CNN ο τετράποδος φίλος του Προέδρου των ΗΠΑ είχε βγει για βόλτα το απόγευμα της Δευτέρας στο νότιο κήπο του Λευκού Οίκου και εκεί επιτέθηκε σ’ έναν υπάλληλο της National Park Service και τον δάγκωσε! Το θύμα υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση, αλλά ευτυχώς δεν έφερε τραύματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν και τόσο σοβαρή η επίθεση του Μέιτζορ, αν και πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Στις 8 Μαρτίου ο τρίχρονος σκύλος του Μπάιντεν, ο νεότερος από τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς του, είχε δαγκώσει έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να τον στείλει μαζί με τον 13χρονο Τσαμπ στο σπίτι του στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ. Ανώνυμες πηγές είχαν πει τότε στο CNN ότι ο Μέιτζορ χοροπηδούσε, γαύγιζε και χυμούσε σε προσωπικό του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν είχε πει ότι ο σκύλος προσπαθεί να ενταχθεί σ’ ένα νέο περιβάλλον με πολλά νέα πρόσωπα γύρω του. «Μόλις περάσεις τη γωνία, βλέπεις μπροστά σου δύο άτομα που δεν γνωρίζεις και κινούνται. Κι εκείνος έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα προστασίας», είπε στο ABC. Και συμπλήρωσε: «Το 85% των ατόμων [στο Λευκό Οίκο] τον λατρεύουν. Το μόνο που κάνει είναι να τους γλύφει και να κουνά την ουρά του. Βλέπω, όμως ότι ορισμένοι άνθρωποι – και είναι κατανοητό -φοβούνται τα σκυλιά.

Αλλά λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, κι αφού υποβλήθηκε σε εκπαίδευση, ο 3χρονος σκύλος του Μπάιντεν «ξαναχτύπησε». Ο εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μάικλ Λαρόζα είπε για το χθεσινό συμβάν ότι ο Μέιτζορ «προσαρμόζεται ακόμη στο νέο του περιβάλλον».

Πηγή: patrastimes.gr