Από το 1997 όποτε και λάνσαρε την Αmazon.com ο Μπέζος έχει πουλήσει περίπου το ⅕ της επιχείρησης για περίπου $2 δισ. Η αξία του μεριδίου του στην επιχείρηση έχει εκτοξευτεί τα περασμένα χρόνια, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να πουλά σχετικά μικρά μετοχικά μερίδια για δισεκατομμύρια

Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας περίπου $2,5 δισ της Amazon.com, ακολουθώντας παρόμοια τακτική με αυτή της αντίστοιχης πώλησης μετοχών αξίας $10 δισ το 2020.

Σύμφωνα με το πλάνο πώλησης που ακολουθεί ο Μπέζος “ξεφορτώθηκε” περίπου 739000 μετοχές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δεδομένα της SEC. Σκοπεύει να πουλήσει συνολικά 2 εκατομμύρια μετοχές.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να κατέχει το 10% της Amazon.com, που αποτελεί και το κύριο συστατικό της περιουσίας του ύψους $191,3 δισ.

Από το 1997 όποτε και λάνσαρε την Αmazon.com ο Μπέζος έχει πουλήσει περίπου το ⅕ της επιχείρησης για περίπου $2 δισ. Η αξία του μεριδίου του στην επιχείρηση έχει εκτοξευτεί τα περασμένα χρόνια, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να πουλά σχετικά μικρά μετοχικά μερίδια για δισεκατομμύρια.

Η αξία της μετοχής της Amazon δεν έχει αλλάξει πολύ φέτος, έχοντας επιδείξει ράλι της τάξης του 76% το 2020 μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο ιδρυτής της Amazon έχει επίσης χρησιμοποιήσει την πώληση των μετοχών για τη χρηματοδότηση της Blue Origin, αλλά και $10 δισ για την ενίσχυση του Bezos Earth Fund που προσπαθεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

Η Blue Origin ανέφερε την περασμένη Τετάρτη πως έχει προγραμματίσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση της στο διάστημα για την 20η Ιουλίου, ενώ σχεδιάζει να δημοπρατήσει τον πύραυλο New Shepard.

Ο Μπέζος θα ήταν πολύ πιο πλούσιος εάν δεν είχε χωρίσει από την Μακένζι Σκοτ η οποία έλαβε 4% των μετοχών της Amazon και μετατράπηκε εν μία νυκτί σε μία εκ των σημαντικότερων φιλανθρώπων του κόσμου.

Πηγή: patrastimes.gr