Την κυβέρνηση υπέδειξε ως βασικό υποκινητή της βίας κ. Γιάνης Βαρουφάκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ παράλληλα επανέλαβε το κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προκειμένου να ενώσουν δυνάμεις για την διεξαγωγή μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 εξέφρασε και την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει την δική του επίκαιρη ερώτηση για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας αλλά μόνο του κ. Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «μποϊκοτάρει» την σημερινή συνεδρίαση και να μην προσέλθει.

«Δυναμιτίζετε την κοινωνική ειρήνη συμμοριοποιώντας την ΕΛ.ΑΣ για να διχάσετε το λαό» είπε χαρακτηριστικά για να εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «σπασμένες βιτρίνες, τραυματίες και αίμα ώστε τα μέσα κοινωνικής εξαπάτησης να παράγουν θόρυβο για να συγκαλύψουν τις συμμορίες που νομιμοποιεί με τα νομοσχέδιά της».

«Έχετε χάσει την αξιοπιστία σας στον κόσμο. Οι πολίτες βλέπουν ότι ο αυταρχισμός είναι υποκατάστατο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας που επιλέξατε να μην κάνετε επειδή είχατε δεσμεύσεις στους ιδιωτικούς κλινικάρχες» υποστήριξε σε άλλο σημείο.

«Αύριο στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί ένας ιδιάζων διάλογος που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει μόνο στη μια ερώτηση και όχι στην δική μου. Επιλέγει αντιπάλους ο κ. Μητσοτάκης. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην έρθει. Αν δεν θέλει να σιγοντάρει τη σχεδιασμένη καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής» είπε σε άλλο σημείο αν και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βολεύεται από την κοκορομαχία».

Πηγή: patrastimes.gr