Η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CBF) διέταξε την έναρξη έρευνας, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς, που κατήγγειλε ο Ζέρσον.

Ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος της Ρόμα, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Φλαμένγκο, κατηγόρησε τον Κολομβιανό άσο της Μπαϊα, Χουάν Ραμίρεζ, ότι σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης των δύο ομάδων (4-3) του είπε «σκάσε μαύρε».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, σημείωσε το περιστατικό, χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του Ζέρσον.

«Είναι αηδιαστικό να ζεις με ρατσισμό και ακόμη περισσότερο με εκείνους που υποτιμούν αυτό το έγκλημα. Δεν πρόκειται να σιωπήσω. Ο αγώνας μου, ο αγώνας των μαύρων, δεν θα σταματήσει.  Δεν με σιώπησαν στην ζωή, δεν με σιώπησαν στο γήπεδο. Και δεν θα μειώσουν ποτέ το χρώμα του δέρματος μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ζέρσον.

Από την πλευρά του, ο Ραμίρεζ, ο οποίος τέθηκε εκτός ομάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αρνείται την κατηγορία, ενώ με την σχετική ανακοίνωση της Σάο Πάουλο στην οποία αναφέρεται πως «κάθε ρατσιστική συμπεριφορά πρέπει να καταγγελθεί και να καταπολεμηθεί», συντάχθηκαν οι βραζιλιάνικοι σύλλογοι, εκφράζοντας αμέσως την υποστήριξή τους στον παίκτη.

Πηγή: patrastimes.gr