Αναρμόδιος να δώσει… το “φιλί” της ζωής στην Παναχαϊκή η οποία κλυδωνίζεται από την οικονομική δυσπραγία του μεγαλομετόχου της Γ. Μπάρλου και αναζητά σανίδα σωτηρίας μέσα από την παράταση στην κατάθεση εγγυητικής επιστολής των 150.000€ δηλώνει  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα που του υπέβαλε μέσω επιστολής ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της από 26/7/2021 επιστολής που αποστείλατε στο γραφείο Υφυπουργού, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ανεξάρτητη επιτροπή, με τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στα άρθρα 77 & 77Α του αθλητικού νόμου 2725/1999. Για τον λόγο αυτό, καμία γνώση δεν διαθέτουμε αναφορικά με οποιαδήποτε κατάθεση φακέλου, πληρότητα αυτού ή οτιδήποτε άλλο υποστηρίζετε, προτού ανακοινώσει επίσημα και σχετικώς η ΕΕΑ.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την επιστολή σας, ουδεμία αλλαγή προέκυψε απρόβλεπτα και αιφνιδιαστικά. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής είναι γνωστό ήδη από την 17/6/2021 που ψηφίστηκε ο ν. 4809/2021, ο οποίος δημοσιεύθηκε την 19/6/2021 (ΦΕΚ Α’ 102/19.6.2021).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ο νόμος δεν ορίζει διαζευκτικά να υπάρχει στον φάκελο της κάθε ΑΑΕ εγγυητική επιστολή ή εξόφληση όλων των ποδοσαφιριστών/προπονητών κλπ. Εκ του νόμου απαιτούνται και τα δύο, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ΑΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στο οικείο πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα, πάντα ελέγχονταν από την ΕΕΑ οφειλές μιας ΑΑΕ προς το Δημόσιο ή προς τρίτους και δεν πρόκειται για κάποια νέα προσθήκη στον αθλητικό νόμο.

Τέλος, η ΕΕΑ είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση προθεσμιών συμπλήρωσης τυχόν ελλείψεων στους φακέλους που υποβάλλονται σχετικώς. Προθεσμία η οποία, όπως δηλώνετε στην επιστολή σας, έχει ήδη χορηγηθεί.”

Πηγή: patrastimes.gr