Με σύνθημα «Όχι στα αποτεφρωτήρια, ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη», κάτοικοι και φορείς του Δήμου Δέλτα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στην περιοχή της Σίνδου.

Η μία μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικημένη περιοχή της Σίνδου και η δεύτερη σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις δύο μελέτες για τις μονάδες καύσης υγειονομικών αποβλήτων.

«Είμαστε ένας δήμος άρρηκτα συνδεδεμένος με τη βιομηχανική δραστηριότητα, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση μονάδων που θα προκαλέσουν περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στις δυο μονάδες θα καίγονται 6.000 τόνοι επικίνδυνων και μολυσματικών αποβλήτων. «Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούν την κλασική μέθοδο της θερμικής επεξεργασίας καταδεικνύει ότι θα υπάρχουν εκπομπές αερίων, διοξίνες, επιβλαβή αέρια, τα οποία θα είναι και επικίνδυνα για την υγεία και ουσιαστικά θα επηρεάζουν τις υδάτινες καλλιέργειες που φιλοξενεί η περιοχή» πρόσθεσε.

Πηγή: patrastimes.gr