Ως οργασμό έργων μάς περιέγραψαν οι κάτοικοι της κοινότητας Ελεκίστρας, που περιλαμβάνει και τους οικισμούς Ρωμανού, Καρυάς, Πουρναρόκαστρου, τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Οι υπεύθυνοι της τοπικής κοινότητας προσπαθούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να θέσουν τις βάσεις για να αλλάξει όψη η περιοχή τους και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά με έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα, ενημερωθήκαμε πως εκτελούνται εργασίες για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης αλλά προετοιμάζονται μελέτες για σημαντικούς δρόμους που βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί περίπου τέσσερα χιλιόμετρα σωληνώσεων για το νέο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, αλλά και δεξαμενές νερού.

ΠΡΩΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗ

Στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Πουρναροκάστρου, μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων, έγιναν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης και τα σπίτια της περιοχής θα συνδεθούν σύντομα στο δίκτυο ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ενώ, να σημειωθεί, το συγκεκριμένο έργο μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον και εναλλακτική λύση ύδρευσης για τον οικισμό του Πουρναρόκαστρου σε περίπτωση βλάβης.

Επιπλέον, το προηγούμενο διάστημα, μετά τις φωτιές του Αυγούστου, στην Ελεκίστρα γίνονται εργασίες αποκατάστασης περίπου 400 μέτρων του δικτύου άρδευσης που καταστράφηκε. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Δημόπουλος «Τα έργα αυτά είναι σημαντικά για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από τον Δήμο Πατρέων. Πρέπει να συνεχίσουμε για να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα της κοινότητάς μας. Για εμάς αυτά είναι μεγάλα εργα που ήταν αναγκαία».

ΜΕΤΑ ΔΡΟΜΟΙ

Πέρα από την ύδρευση που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους των ορεινών οικισμών της Πάτρας, ένα δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου.

Μετά από συναντήσεις του τοπικού συμβουλίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού με τον περιφέρειαρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και το τμήμα τεχνικών έργων που εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Φλωράτος, έγινε αυτοψία στην περιοχή και διαπιστώθηκε η κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο συντάσσεται η μελέτη για τον καθαρισμό και την ασφαλτόστρωση της οδού Αγίου Δημητρίου στο Ρωμανό και για την κατασκευή τοιχίου με μπάρες από το Ρωμανό έως τη γέφυρα του Διακονιάρη στο δρόμο προς Ζάστοβα.

Οπως έγινε επίσης γνωστό στην «Π», έχουν ξεκινήσεις οι εργασίες κατασκευής γέφυρας στο χείμαρρο «Βούθακα» στη θέση Στενό, μεταξύ οικισμού Καρυάς και Πουρναροκάστρου, το οποίο είναι ένα έργο που έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων γιατί το παλιό γεφύρι που υπήρχε ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, και υπήρχε τεράστιος κίνδυνος για κατοίκους και περαστικούς.

Πηγή: patrastimes.gr