Στον …αστεριμό των περιφερειών των οποίων η τύχη για το αν θα περάσουν στην «κόκκινη» ζώνη των περιοχών με κορονοϊο, που συνεπάγεται και πιο σκληρά μέτρα περιορισμού , έχει μπει η Αχαΐα μετά τον χθεσινό υπερτριπλασιασμό των κρουσμάτων και την αύξησή τους από 9 σε 32.
Το γεγονός ότι από τα 32 νέα κρούσματα μόνο ένα ήταν από γνωστή συρροή, κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς γίνεται δαιδαλώδες το έργο της ιχνηλάτισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η σημερινή και η αυριανή ημέρα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς ανάλογα με το που θα κυμανθούν τα κρούσματα αλλά και από τα στοιχεία της διασποράς, ο ΕΟΔΥ θα λάβει την τελική απόφαση για παραμονή στο «πράσινο» ή ανέβασμα του νομού στην «κόκκινη» ζώνη.
Μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται από όλους τους παράγοντες της περιοχής ως καταστροφική για την οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά πολύ περισσότερο για το ήδη βεβαρημένο σύστημα υγεία το οποίο θα «κρεμάσει».

Τι τρομάζει τους αρμοδίους

Τα 25 κρούσματα που νοσηλεύονται στον Ρίον και τον Άγιο Ανδρέα, από τα οποία 4 στις ΜΕΘ, η διασπορά στην φοιτητική εστία, τα πολλά κρούσματα στο χώρο εργασίας της εστίασης και αναψυχής καθώς και η απερίσκεπτη συμπεριφορά των νέων αποτελούν αφενός τον μεγάλο πονοκέφαλο και αφετέρου τους λόγους – μαζί με την έκρηξη των κρουσμάτων – που θα παίξουν τις επόμενες ώρες βαρύνοντα λόγο για τη λήψη των τελικών αποφάσεων

Πηγή: patrastimes.gr