Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για το νομοσχέδιο που αφορά τα οικόσιτα ζώα, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η στείρωσή τους.

Οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες εκτροφείς αντιτίθενται στην στείρωση, ενώ εναντίον της στείρωσης τίθεται και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Καταργεί την ερασιτεχνική εκτροφή και επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση των ζώων. Η αναπαραγωγή και η πώληση των ζώων, που ελέγχεται με αυτό το νομοσχέδιο των ζώων, περνά σε χέρια εμπόρων» σημείωσε ο πρόεδρος Κυνηγητικού Συλλόγου Αιγάλεω, Γιώργος Πετράκης.

«Η λύση δεν είναι η στείρωση των ζώων. Αυτό είναι κακοποίηση. Το ζώο αποκτά μια αξία με την εκπαίδευση και με την ενασχόληση του ιδιοκτήτη του. Υπάρχει νόμος για τα αδέσποτα αλλά δεν εφαρμόζεται» συμπλήρωσε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εξαφάνισης ελληνικών φυλών σκύλων που υπάρχουν από την αρχαιότητα.

Η αντίθετη άποψη
Με τις παραπάνω απόψεις δεν συμφωνούν όλοι, πολλώ δε μάλλον, όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων, όπως η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

«Στην Ελλάδα» είπε, «πάνω από τα μισά αδέσποτα, προέρχονται από δεσποζόμενα. Στην Αθήνα όλα τα αδέσποτα ήταν κάποτε οικόσιτα. Δεν διαφωνώ με το να εξαιρεθούν από τον νόμο οι νόμιμοι και ηθικοί εκτροφείς. Όμως δεν μπορεί ο καθένας που έχει ζώο σπίτι του να το αναπαράγει, γιατί θέλει η Σίσσυ του να κάνει παιδάκια».

Πηγή: patrastimes.gr