Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρο Χρονόπουλο προς το παρόν η περιοχή της Δυτικής Αττικής (όπου υπάρχει το αυστηρό lockdown) αλλά και κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας είναι αυτή την στιγμή στο επίκεντρο των ελέγχων.

Ερωτηθείς για το τι γίνεται σε μία κόκκινη περιοχή ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν μπλόκα και έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, υπάρχουν περιμετρικά μπλόκα στην περιοχή αυτή, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ΜΜΜ, πλατείες και υπαίθριους χώρους, όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωστόσο εξήγησε ότι με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κάθε απόγευμα γίνεται μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι μια δυναμική διαδικασίας. Είμαστε σε απευθείας συνεννόηση τόσο με την ΓΓΠΠ όσο και με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα τι γίνεται μετά τις 21:00 που υπάρχει η απαγόρευση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισε πως επειδή η κυκλοφορία εκείνες τις ώρες είναι πολύ μικρότερη σε κεντρικούς άξονες και σε πολλά σημεία υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ώστε να ελέγχονται το σύνολο των οχημάτων.

«Στον γρήγορο χρόνο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος βλέπουμε και τον σκοπό της μετακίνησης των πολιτών και τις εξηγήσεις που μας δίνουν» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος

Επισήμανε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κινείται έξω νόμιμα, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί, ενώ υπογράμμισε πως από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 660.000 έλεγχοι και ο αριθμός των παραβάσεων είναι λίγο πάνω από 14.000

Ερωτηθείς για τους ταξιδιώτες από Ντουμπάι σημείωσε ότι μπαίνουν σε καραντίνα που ελέγχεται σε συνεργασία με ΓΓΠΠ. «Εκτός από τηλέφωνο υπάρχει και δική μας φυσική παρουσία αν κριθεί αναγκαίο» είπε.

Πηγή: patrastimes.gr