Ο Μίκης Θεοδωράκης, μπορεί να έζησε τρία μόνο χρόνια στην Πάτρα, αλλά οι μνήμες του τον οδηγούσαν πάντα στην πόλη που τον σημάδεψε στα πρώτα του μουσικά βήματα.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης δεν έχανε ευκαιρία όποτε ερχόταν να ακολουθήσει μαζί με τον επιστήθιο φίλο του. καταξιωμένο πατρινό ποιητή και συγγραφέα Διονύση Καρατζά, με τον οποίο συνδεόταν επι 35 χρόνια και κυκλοφόρησαν μαζί τέσσερις κύκλους τραγουδιών, τις ίδιες διαδρομές που ακολουθούσε από το σπίτι της οδού Λόντου και Ασημάκη Φωτήλα, τις διαδρομές που του ξυπνούσαν το χθες.

Η διαδρομή από τη Λόντου στα προσφυγικά, εκεί όπου πάγαινε όταν ήταν μικρός συνοδεύοντας τη μητέρα του Ασπασία, ποτ μετέφερε βοήθεια στους Μικρασιάτες πρόσφυγες ήταν μια από αυτές που έκανε πάντα όταν ερχόταν στην Πάτρα, ενώ από την “ατζέντα” του δεν έλειπε ποτέ η επίσκεψη στο δασύλλιο της Πάτρας.

Η πορεία που ακολουθούσε για να παέι στο ωδείο Σινούρη όπου έκανε όταν ήταν μικρός μαθήματα βιολιού ήταν μία άλλη διαδρομή που συνήθιζε ενώ δεν ξεχνούσε ποτέ να περάσει από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και να μιλήσει με τον απλό κόσμο.

Ακούστε πως περιέγραψε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm αυτές τις διαδρομές ο πατρινός ποιητής και στενός φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, Διονύσης Καρατζάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩΠηγή: patrastimes.gr