Αύξηση δαπανών για Υγεία Παιδεία και Άμυνα σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Αύξηση δαπανών για Υγεία Παιδεία και Άμυνα σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε σε σχέδιο δαπανών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το οποίο θα διατεθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, συνολικά φτάνοντας τα 13,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την τετραετία. Ο υπουργός εξήγησε ότι ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των δαπανών θα κατευθυνθεί σε λειτουργικές ανάγκες του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, καθώς και σε συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι για την επόμενη τριετία θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η σταθερή επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες και οι αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών μέσω μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής.

Σχετικά με την πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο υπουργός ανέφερε ότι αν υπάρξει αύξηση των κρατικών εσόδων κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, θα υπάρξει η δυνατότητα για νέες μειώσεις φόρων, χωρίς να επιβαρυνθούν τα ελλείμματα. Με 11 πρωτοβουλίες σε εξέλιξη, οι εισπράξεις φόρων φαίνεται να αυξάνονται, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαίωση αλλά και υγειονομική διαχείριση των εσόδων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια, ο υπουργός τόνισε ότι οι νέες εξελίξεις στην αγορά φαίνεται να δείχνουν τάσεις αποκλιμάκωσης, εφόσον δεν προκύψουν σοβαρές αναταράξεις από απρόβλεπτα γεγονότα.

Πηγή: naftemporiki.gr