Ανοδική Πορεία της Μετοχής της Unibios στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική Πορεία της Μετοχής της Unibios στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σημαντική άνοδο παρατηρείται σήμερα (1/10) στη μετοχή της Unibios, με συνεργαζόμενους επενδυτές να υπογραμμίζουν τα ενθαρρυντικά οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου. Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, η αξία της μετοχής ανεβαίνει κατά τουλάχιστον +3,2%, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, το 1,60 ευρώ. Η ανάκαμψη αυτή συνοδεύεται από έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν ήδη διακινηθεί πάνω από 28.300 τεμάχια, με συνολική αξία 45.074 ευρώ.

Πριν την έναρξη των συναλλαγών, η διοίκηση του Ομίλου ανταγωνίζεται στον τομέα της αφαλάτωσης και της διαχείρισης υδάτων, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 12% για το πρώτο εξάμηνο του 2024, που ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 5,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Παράλληλα, τα ενοποιημένα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 22%, με το περιθώριο μικτού κέρδους να βελτιώνεται στο 40%, από 36,7% το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, η εκκαθάριση της θυγατρικής Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία είχε ως συνέπεια την εγγραφή έκτακτης ζημιάς ύψους 401.000 ευρώ.

Αν εξαιρέσουμε αυτή τη δαπάνη, τα προσαρμοσμένα EBITDA της Unibios αυξήθηκαν σημαντικά κατά 49%, φτάνοντας τα 891.000 ευρώ από 597.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας την ανοδική τάση στη λειτουργική κερδοφορία. Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της Unibios ανέρχεται σε 27,5 εκατ. ευρώ, με άνοδο 39% από την αρχή του 2024 και 48% το τελευταίο έτος, παρά μια λογική διόρθωση 13% από τα υψηλά δεκαετίας των 1.8 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E ανέρχεται σε 14,9x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV βρίσκεται στο 1,75x. Είναι πιθανό ότι τα παραπάνω στοιχεία θα βελτιωθούν στο μέλλον, αυξάνοντας τα περιθώρια ανόδου της μετοχής, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορές εταιρειών στο εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Πηγή: naftemporiki.gr