Ανοδος μετοχών στην αγορά μέσω μεταβλητότητας και επιφυλακτικότητας

Ανοδος μετοχών στην αγορά μέσω μεταβλητότητας και επιφυλακτικότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε την εβδομάδα με παρατεταμένη μεταβλητότητα και επιφυλακτικότητα, καθώς ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σταθερός εντός του εύρους των 1.400 – 1.450 μονάδων για 28 διαδοχικές συνεδριάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες μετοχές της Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης κατάφεραν να ξεχωρίσουν, φωτίζοντας τη γενική εικόνα της αγοράς.

Η μετοχή της Lamda Development ήταν ο κύριος “πρωταγωνιστής” της εβδομάδας, καθώς πλησίασε και πάλι τα φετινά της υψηλά στα 7,6 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 6,5%. Αυτό οδήγησε τη συνολική απόδοση της μετοχής για το 2024 σε πάνω από 10%, με τη χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει το 1,3 δισ. ευρώ.

Η Alpha Bank, με 4/5 “πράσινες” συνεδριάσεις, έκλεισε την εβδομάδα με θετική μεταβολή 5,3%, πλησιάζοντας το ορόσημο του 1,6 ευρώ, αν και απέχει 11% από τα προηγούμενα υψηλά της στα 1,79 ευρώ. Παράλληλα, η μετοχή της Cenergy παρουσίασε κέρδη σχεδόν 4%, προσεγγίζοντας τα 10 ευρώ, που είναι το ιστορικό της υψηλό, εν μέσω της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημαντική είναι και η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, η οποία κατόρθωσε να ξεπεράσει τα 15 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,5% την εβδομάδα. Η συνολική μεταβολή για το 2024 ανέρχεται στο 20%, με κέρδη που ξεπερνούν το 15% από την 1η Ιουνίου. Η Titan Cement, από την άλλη, ενισχύθηκε κατά 3,9% και διατήρησε την κεφαλαιοποίηση των 2,5 δισ. ευρώ, με τη σωρευτική μεταβολή του έτους να είναι άνω του 50%.

Από τις μετοχές της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε αυτή του ΑΔΜΗΕ, με αύξηση 3,2% που συνδέεται με τη νέα εξέλιξη του ηλεκτρικού καλωδίου της Κύπρου. Επίσης, η μετοχή της Κρι – Κρι ανήλθε στα 13 ευρώ με θετική μεταβολή 5,6%. Η Profile επίσης παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο, φθάνοντας στα 5,4 ευρώ με αύξηση πάνω από 6%.

Στις μετοχές που παρουσίασαν θετικές επιδόσεις την εβδομάδα, περιλαμβάνονται οι εξής:
• Lamda Development +6,4%
• Profile +6,2%
• Κρι Κρι +5,6%
• Alpha Bank +5,3%
• Titan Cement +3,9%
• ΟΤΕ +3,5%
• Cenergy +3,5%
• ΑΔΜΗΕ +3,2%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Πηγή: naftemporiki.gr