Δικαιότερη Κατανομή Επιδομάτων για τους Πραγματικά Ενδεείς

Δικαιότερη Κατανομή Επιδομάτων για τους Πραγματικά Ενδεείς

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη τα επιδόματα να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, αντί σε άτομα με υψηλά περιουσιακά στοιχεία. Για τον σκοπό αυτό, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου, όπου θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνολική εποπτεία.

Σε δηλώσεις του στο Ertnews, επεσήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας είναι σε διαδικασία αναθεώρησης του επιδόματος ανεργίας, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό. Σχεδίασαν, επίσης, τη δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου επιδομάτων, όμοιο με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, που θα αποτυπώνει το σύνολο των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, του υπουργείου Εργασίας και του επιδόματος θέρμανσης.

«Δεν υπάρχει συσχέτιση των επιδομάτων μεταξύ τους», συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η σωστή επισκόπηση των επιδομάτων συνολικά μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα και σε μια πολιτική πιο δίκαιη και στοχευμένη.

Τέλος, σημείωσε ότι η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κατατεθεί τον Νοέμβριο.

Πηγή: naftemporiki.gr