Δημοπρασία Εξαμήνου Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου 2024

Δημοπρασία Εξαμήνου Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου 2024

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας 26 εβδομάδων, προγραμματίζεται για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. Η λήξη τους θα είναι στις 25 Απριλίου 2025. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 (Τ+2). Οι τόκοι θα υπολογίζονται με βάση την χρονική μέθοδο ACT/360.

Πέρα από τη δημοπρασία, το Ελληνικό Δημόσιο επιτρέπει και στους ιδιώτες να προμηθευτούν αυτούς τους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να αποκτήσει μέχρι 15.000 ευρώ ονομαστικής αξίας. Η τιμή διάθεσης θα καθορίζεται από την τελευταία προσφορά που θα γίνεται δεκτή κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας (cut-off price), με το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν να ανακοινώνεται μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Η περίοδος εγγραφών θα διαρκέσει από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά των τίτλων θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί σε μερίδα του Σ.Α.Τ., και η διαδικασία ανοίγματος αυτής της μερίδας γίνεται μέσω των φορέων διάθεσης, με απαραίτητα έγγραφα την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ. Για τις προσφορές, οι Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς θα υποβάλουν ανταγωνιστικές προσφορές στην Η.Δ.Α.Τ., με τη δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών μέχρι τις 12.00 μ.μ. την ημέρα της δημοπρασίας. Ειδικότερα, δεν θα γίνονται αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, και δεν θα καταβληθεί καμία προμήθεια για τα έντοκα γραμμάτια.

Πηγή: naftemporiki.gr