Ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών για την πρόοδο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

Ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών για την πρόοδο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε το εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνόδευσαν τον υπουργό στελέχη του υπουργείου, οι βουλευτές Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, οι οποίοι συζητούσαν τη πρόοδο των έργων.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ότι η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει το 40%. «Το ποσοστό αυτό ήταν 30% πριν από μερικούς μήνες, και συνεχίζουμε να κινούμαστε με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους 828 εργαζόμενους που εργάζονται για την ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, ανάμεσα στις προκλήσεις που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση δημοσίων έργων, υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την αεροναυτιλία και την ηλεκτροδότηση του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των συστηματικών πολιτικών πρωτοβουλιών και χρονοδιαγραμμάτων που αναμένεται να εφαρμοστούν για την επίλυση αυτών των προκλήσεων.

Αναφορικά με τα συνοδευτικά έργα, ο υπουργός επεσήμανε ότι οι τοπικοί δήμαρχοι εκφράζουν εύλογες ανησυχίες σχετικά με την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων και ζήτησε την υλοποίηση επιπλέον εργασιών προς όφελος των πολιτών. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα είναι η έγκαιρη υλοποίηση των έργων και η δρομολόγηση όσων δεν έχουν ακόμη συμβασιοποιηθεί.

Η αναδόχος εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.
Πηγή: naftemporiki.gr