Επιφυλακτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε περιορισμένα επίπεδα συναλλαγών

Επιφυλακτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε περιορισμένα επίπεδα συναλλαγών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την πλάγια πορεία του, με τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, παρά την αισιοδοξία που παρατηρείται διεθνώς. Η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, εμποδίζοντας μια convinci ανοδική αντίδραση και κρατώντας την ελληνική αγορά εγκλωβισμένη σε ένα στενό εύρος μεταξύ 1.400 και 1.450 μονάδων.

Η παρατεταμένη στασιμότητα της ελληνικής αγοράς αντικατοπτρίζει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών παραμένει επίμονα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ, έκανε το Χρηματιστήριο να κινείται με ρυθμούς χελώνας. Χωρίς μια σημαντική άνοδο, η προσέγγιση των φετινών κορυφών των 1.502 μονάδων θεωρείται δύσκολη.

Η επικείμενη τοποθέτηση στην Εθνική Τράπεζα, σε συνδυασμό με την άρνηση του Moody’s να προσφέρει επενδυτική βαθμίδα, αυξάνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών. Τα σενάρια και οι φήμες σχετικά με την πώληση του 18,3% του ΤΧΣ επηρεάζουν αρνητικά τη μετοχή της τράπεζας, η οποία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στις 1.426,51 μονάδες, κερδίζοντας περίπου τρεις μονάδες. Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων περιορίστηκε σε δύο μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κλιμακώνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ την πρώτη 15λεπτο.

Σε αντίθεση με την εγχώρια αγορά, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο εξωτερικό βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να φτάνει σε νέο ρεκόρ 41.622 μονάδων. Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, όπου αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, με τις προσδοκίες να εστιάζονται σε μια μείωση 50 μονάδων βάσης.

Πηγή: naftemporiki.gr