Η Ελλάδα ως καταφύγιο για συνταξιούχους με γοητευτική ζωή και ελκυστικά κόστη

Η Ελλάδα ως καταφύγιο για συνταξιούχους με γοητευτική ζωή και ελκυστικά κόστη

Η Ελλάδα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν τη ζωή και τη φιλοξενία της. Με 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, γραφικές παραλίες και ήπιους χειμώνες, αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για αγοραστές ακινήτων, καθώς γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική ως προορισμός για συνταξιούχους.

Στην ανταπόκριση του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) αναφέρεται η περίπτωση ενός ζευγαριού Γερμανών συνταξιούχων, της Ανγκέλικα Κέρσερ και του Μίχαελ Πλέβκα, που έχει μόνιμη κατοικία στην Αίγινα. Ο 73χρονος Πλέβκα δήλωσε: “Δεν το μετανιώσαμε, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.” Η θέα από την ταράτσα του σπιτιού τους εκτείνεται στα βουνά της αρχαίας Επιδαύρου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία καθημερινότητας.

Η Ανγκέλικα και ο Μίχαελ είναι φαν της Ελλάδας από τα νεανικά τους χρόνια και ανακάλυψαν αυτή την κοινή τους αγάπη πριν από 40 χρόνια. Το 2012, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αγόρασαν ένα σπίτι στην Αίγινα, το οποίο ανακαίνισαν και αρχικά χρησιμοποιούσαν ως εξοχικό, αλλά πλέον έχει γίνει η μόνιμη κατοικία τους.

Το άρθρο περιλαμβάνει και πληροφορίες σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με τη Γερμανία, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο κόστος ζωής. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και τουριστικά κέντρα, τα ενοίκια είναι συγκρίσιμα με εκείνα της Γερμανίας ή της Αυστρίας, ενώ οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να είναι υψηλότερες στην Ελλάδα. Αντίθετα, το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών και το φαγητό σε τοπικές ταβέρνες είναι συχνά πιο προσιτό.

Η ανταπόκριση καταγράφει μια σαφή εικόνα: η ζωή στην Ελλάδα μπορεί να είναι οικονομικά ελκυστική για κάποιες κατηγορίες δαπανών, ενώ άλλες μπορεί να πλησιάζουν τα επίπεδα της Βόρειας Ευρώπης.

Πηγή: naftemporiki.gr