Η Επιμονή και η Επιτυχία του Τοντ Γκρέιβς στην Επιχειρηματικότητα

Η Επιμονή και η Επιτυχία του Τοντ Γκρέιβς στην Επιχειρηματικότητα

Η επιχείρηση Raising Cane’s Chicken Fingers, που ιδρύθηκε από τους Τοντ Γκρέιβς και Κρεγκ Σίλβεϊ στη νότια Λουιζιάνα, είναι σήμερα μία επιτυχία που αναδείχθηκε παρά τις αρχικές απόρριψεις. Όταν ο Γκρέιβς προσπάθησε να χρηματοδοτήσει την ιδέα του, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, καθώς οι τράπεζες αρνούνταν να επενδύσουν στην επιχειρηματική του πρόταση για μία αλυσίδα ταχυφαγείων που θα σερβίρει μόνο φτερούγες κοτόπουλου. Ωστόσο, αυτό δεν τον σταμάτησε και αποφάσισε να εργαστεί σκληρότερα για να αποδείξει την αξία της ιδέας του.

Για να συγκεντρώσει κεφάλαια για το πρώτο ταχυφαγείο το 1996, ο Γκρέιβς μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου δούλευε σε διυλιστήριο πετρελαίου επί 90 ώρες την εβδομάδα και αργότερα στην Αλάσκα σε αλιευτικό. Έτσι κατάφερε να μαζέψει 50.000 δολάρια, ενώ δανείστηκε 100.000 δολάρια από οικογένεια και φίλους. Με αυτά τα χρήματα, τελικά κατάφερε να πείσει μία τράπεζα να του χορηγήσει ένα μικρό δάνειο.

Αν και υπήρχαν πολλές προκλήσεις στη διάρκεια της πορείας του, ο Γκρέιβες παρέμεινε αφοσιωμένος. Δούλευε 7 ημέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το πρωί, δημιουργώντας ταυτόχρονα την ομάδα που θα ηγηθεί της εταιρείας στο μέλλον. «Έχτιζα ένα αεροπλάνο, την ώρα που το πετούσα», όπως περιγράφει ο ίδιος.

Η επιτυχία δεν ήρθε χωρίς δυσκολίες. Το 2005, ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τη Λουιζιάνα, κλείνοντας τα 21 από τα 28 καταστήματα στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, ο Γκρέιβς δεν το έβαλε κάτω, και σήμερα η εταιρεία είναι 28 ετών και στοχεύει σε έσοδα που πλησιάζουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την αύξηση του μετοχικού του μεριδίου, ο Γκρέιβς κατατάσσεται στην 107η θέση της λίστας Forbes 400, με περιουσία 9,5 δισ. δολαρίων.

Έχοντας τον έλεγχο πάνω από το 90% της εταιρείας, δεν σκέφτεται την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ή την πώληση του μεριδίου του σε ιδιώτες επενδυτές. Ο στόχος του είναι να παραδώσει την επιχείρηση στα παιδιά του και να τα διδάξει να εργάζονται με τις αξίες που έχει η οικογένεια, ισορροπώντας πάντα ανάμεσα στο ρίσκο και την επιβράβευση.

«Αν σου λένε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, πρέπει να παλέψεις με ακόμη περισσότερο πείσμα να το πετύχεις», συμβουλεύει όσους έχουν όνειρα και φιλοδοξίες, όπως δήλωσε στο CNBC.

Πηγή: naftemporiki.gr