Η Nike Επανέρχεται Στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Με Επιστροφή του Elliott Hill

Η Nike Επανέρχεται Στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Με Επιστροφή του Elliott Hill

Η Nike ανακοίνωσε την επιστροφή του Elliott Hill στην ηγεσία, απομακρύνοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο John Donahoe στην προσπάθεια για την αναβίωση της αθλητικής μάρκας. Ο Hill, 60 ετών, είχε προηγουμένως υπηρετήσει στη Nike από το 1988, με θητεία ως πρόεδρος του τμήματος καταναλωτών και αγοράς, πριν αποσυρθεί το 2020. Θα αρχίσει τις νέες του υποχρεώσεις στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Donahoe, 64 ετών, θα αποσυρθεί αλλά θα παραμείνει σύμβουλος της εταιρείας μέχρι τον Ιανουάριο. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Mark Parker, δήλωσε ότι η επιστροφή του Hill είναι απαραίτητη δεδομένων των αναγκών της Nike για το μέλλον. Ανέφερε ότι η προηγούμενη καριέρα του Hill στη Nike, καθώς και η εις βάθος κατανόησή του του κλάδου και των συνεργατών, τον καθιστούν ιδανικό για να ηγηθεί της επόμενης φάσης ανάπτυξης.

Νωρίτερα, ο συνιδρυτής της Nike, Phil Knight, είχε δηλώσει στο CNBC ότι υποστηρίζει ακράδαντα τον Donahoe, παρά τη σοβαρή πτώση που κατέγραψε η εταιρεία στην αγορά, σημειώνοντας τη χειρότερη ημέρα συναλλαγών της ιστορίας της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου.

Πηγή: naftemporiki.gr