Η Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Η Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει να κινείται σε ήρεμους ρυθμούς, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ήπιες διακυμάνσεις στις 1.418 μονάδες. Στον τομέα των τραπεζών, παρατηρείται άνοδος στις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, ενώ πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Eurobank και Πειραιώς.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζουν μεικτές τάσεις, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα γεμάτη σημαντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται με πτώση 0,1%, με τους τομείς και τα βασικά χρηματιστήρια να παρουσιάζουν αποκλίσεις. Ο τομέας των ορυχείων σημειώνει πτώση 0,6%, ενώ το λιανικό εμπόριο καταγράφει άνοδο 0,4%.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων είναι σχεδόν βέβαιη, και αγωνιούν να δουν αν η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων την Τετάρτη, καθώς και τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής. Επίσης, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση στο ίδιο πεδίο, με τις αγορές να είναι διχασμένες σχετικά με την πιθανότητα δεύτερης διαδοχικής μείωσης επιτοκίων εντός δύο μηνών.

Πηγή: naftemporiki.gr