Η Τουρκία Χάνει Τουρίστες Ενώ η Ελλάδα Κερδίζει από την Οικονομική Κρίση

Η Τουρκία Χάνει Τουρίστες Ενώ η Ελλάδα Κερδίζει από την Οικονομική Κρίση

Ρεπορτάζ του Focus Online καταγράφει μια σημαντική στροφή στον τουρισμό που πλήττει την Τουρκία ενώ ευνοεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις αναφορές, η τουρκική αγορά τουρισμού αντιμετωπίζει υποχώρηση, κυρίως μεταξύ των ταξιδιωτών που αναζητούν οικονομικές επιλογές. Αρκετοί τουρίστες φαίνεται ότι προσανατολίζονται στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των τιμών στην Τουρκία.

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για πιο προσιτούς προορισμούς, με την Ελλάδα να είναι η προτιμώμενη επιλογή. Εκτός από τους τουρίστες από το εξωτερικό, πολλοί Τούρκοι ταξιδιώτες εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό για να απολαύσουν περισσότερο άνετο και οικονομικό χρόνο.

Ο Χαμίτ Κουκ, σύμβουλος στην Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, επιβεβαιώνει ότι οι πληρότητες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Μπόντρουμ και η Αττάλεια έχουν μειωθεί στο 80%, όταν παλαιότερα οι πληρότητες κυμαίνονταν γύρω στο 100%. Παράλληλα, ο Μουσταφά Ντεμίρ, επικεφαλής Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση και αναφέρει ότι πολλοί ξενοδόχοι προχωρούν σε προσφορές για να γεμίσουν τα δωμάτιά τους και να αποφευχθούν απολύσεις.

Οι κύριοι παράγοντες πίσω από αυτήν την τάση περιλαμβάνουν τον υπερπληθωρισμό στην Τουρκία, που αποθαρρύνει τους παραθεριστές από το να επιλέγουν τα τουρκικά παραλιακά θέρετρα.

Πηγή: naftemporiki.gr