Η υπεράσπιση των 1450 μονάδων και η στήριξη στον τραπεζικό κλάδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η υπεράσπιση των 1450 μονάδων και η στήριξη στον τραπεζικό κλάδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σήμερα συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με στόχο την υπεράσπιση των 1.450 μονάδων, το οποίο συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου. Η ελληνική αγορά, έπειτα από ένα διήμερο ανοδικό σερί, προσπαθεί να αφομοιώσει τα κεκτημένα των 1.450 μονάδων και να δώσει τέλος στη στασιμότητα των προηγούμενων εβδομάδων.

Κατά την τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή αύξηση 0,04%, αγγίζοντας τις 1.454,75 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος κυμαίνεται στα 40 εκατ. ευρώ, με τα 6,1 εκατ. ευρώ από προσυμφωνημένα πακέτα. Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε έξι μονάδες (από 1.449,14 έως 1.455,52 μονάδες).

Σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει γύρω από την Εθνική Τράπεζα, καθώς το ΤΧΣ θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στην πώληση 10% έως 12% των μετοχών της (διαθέτει συνολικά το 18,3%). Αυτή η διαδικασία αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην αγορά.

Ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος είχε ενισχυθεί τις προηγούμενες ημέρες, εμφανίζει μια ελαφρώς πτωτική τάση με -0,01% και 1.269 μονάδες. Στη μετοχή της Εθνικής παρατηρείται αύξηση +0,81%, ενώ οι μετοχές των Πειραιώς και Eurobank ακολουθούν με μικρές διαφοροποιήσεις.

Ταυτόχρονα, γεγονότα όπως η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου από τον ΑΔΜΗΕ και άλλες εταιρείες της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύουν το θετικό κλίμα στην αγορά. Σε αντίθεση, η Ευρώπη παραμένει στάσιμη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κινείται στις 519 μονάδες και τον γερμανικό DAX να καταγράφει ελαφριά πτώση.

Η πρόσφατη βελτίωση του κλίματος αναφέρει ότι η ελληνική αγορά αρχίζει να ανακτά το χαμένο έδαφος, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το +12,4% από την αρχή της χρονιάς. Πηγή: naftemporiki.gr