Κλείσιμο και Πώληση Χώρων Δοκιμών Απο τη Stellantis στην Αριζόνα

Κλείσιμο και Πώληση Χώρων Δοκιμών Απο τη Stellantis στην Αριζόνα

Η εταιρεία αυτοκινήτων Stellantis προγραμματίζει την πώληση και το κλείσιμο των εκτενών δοκιμαστικών εγκαταστάσεών της στην Αριζόνα μέχρι το τέλος του 2024. Αυτή η απόφαση εντάσσεται σε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Κάρλος Ταβάρες να αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από τη Wall Street, επενδυτές και το συνδικάτο United Auto Workers. Η πίεση αυτή προκύπτει λόγω της κάμψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, που περιλαμβάνει απολύσεις και συνολικές στρατηγικές αποφάσεις.

Οι εγκαταστάσεις δοκιμών στην Αριζόνα εκτείνονται σε 4.000 στρέμματα μεταξύ του Φοίνιξ και του Λας Βέγκας, στη Γιούκα. Χρησιμοποιούνται για δοκιμές και ανάπτυξη οχημάτων από τη Chrysler από το 2007, όταν η εταιρεία αγόρασε τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία από τη Ford Motor έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC, η Stellantis προγραμματίζει τη χρήση άλλων χώρων δοκιμών στην Αριζόνα που ανήκουν στην Toyota Motor από το επόμενο έτος. Η Toyota, ισχυριζόμενη την ανάγκη μείωσης του κόστους για συντήρηση, είχε ανοίξει τις εγκαταστάσεις της σε άλλες εταιρείες το 2021.

Πηγή: naftemporiki.gr