Νέα Φοιτητικά Εστία Δυτικής Μακεδονίας με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Νέα Φοιτητικά Εστία Δυτικής Μακεδονίας με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Μια νέα πρωτοβουλία για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) εισάγεται, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Στη διαδικασία έχουν υποβληθεί έξι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι οποίοι αφορούν την Α’ φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Ο ιδιωτικός φορέας που θα συμμετάσχει στη σύμπραξη θα επιλεγεί μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και θα είναι υπεύθυνος για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των φοιτητικών εστιών για διάστημα 30 ετών. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης και στις πανεπιστημιουπόλεις Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας, με συνολική δυναμικότητα 750 κλινών.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων διαμονής των φοιτητών, καθώς και στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά συνέπεια, αυτός ο εκσυγχρονισμός της φοιτητικής στέγης προβλέπεται ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος στέγασης και θα ενισχύσει την ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών.

Πηγή: naftemporiki.gr