Νέος Υποψήφιος για Ευρωπαίος Επίτροπος ο Στεφάν Σεζουρνέ μετά την Παραίτηση του Τιερί Μπρετόν

Νέος Υποψήφιος για Ευρωπαίος Επίτροπος ο Στεφάν Σεζουρνέ μετά την Παραίτηση του Τιερί Μπρετόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τον Στεφάν Σεζουρνέ, τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, ως Ευρωπαίο Επίτροπο. Αυτή η πρόταση έρχεται μετά την παραίτηση του Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είχε αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική.

«Ο Στεφάν Σεζουρνέ, πρώην πρόεδρος της ομάδας Renew στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια. Η δέσμευσή του για την Ευρώπη θα του επιτρέψει να υλοποιήσει πλήρως την ατζέντα της Επιτροπής», σημειώνει η Γαλλική Προεδρία.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται επίσης ότι η γαλλική πλευρά υποστήριξε την ανάγκη απόκτησης ενός βασικού χαρτοφυλακίου Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Γαλλία, εστιάζοντας σε θέματα βιομηχανικής και τεχνολογικής κυριαρχίας, καθώς και στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.

Επιπλέον, ο Μακρόν εκφράζει την εκτίμησή του στον Τιερί Μπρετόν, χαρακτηρίζοντάς τον «αξιόλογο Ευρωπαίο Επίτροπο», ο οποίος συνείσφερε στην προώθηση ευρωπαϊκής κυριαρχίας στους ψηφιακούς τομείς και στην υποστήριξη της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

Πηγή: naftemporiki.gr