Ρεκόρ αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων εργαζομένων της ΔΥΠΑ

Ρεκόρ αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων εργαζομένων της ΔΥΠΑ

Περισσότεροι από 34.000 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ, με το ενδιαφέρον τους να επιβεβαιώνει την ανάγκη για απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησαν οι αιτήσεις έως και την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, συνολικά 34.325 αιτήσεις καταγράφηκαν, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ.

Το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU. Στοχεύει στην αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις της αγοράς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών, που περιλαμβάνει 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν μέσω επιταγών (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ (μικτά).

Η ΔΥΠΑ πρόκειται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ΣΕΚ που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα, με στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon. Αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορέσουν να επιλέξουν πρόγραμμα κατάρτισης από μια εκτενή λίστα που περιλαμβάνει πάνω από 600 προγράμματα.

Πηγή: naftemporiki.gr