Ρωσικές Τράπεζες Επεκτείνουν Δραστηριότητες στην Κατεχόμενη Ουκρανία Παρά τις Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ρωσικές Τράπεζες Επεκτείνουν Δραστηριότητες στην Κατεχόμενη Ουκρανία Παρά τις Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ρωσικές κρατικές τράπεζες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, οι μεγάλες τράπεζες Sberbank και VTB έχουν ήδη αρχίσει τη λειτουργία υποκαταστημάτων σε κατεχόμενες περιοχές, με στόχο να εξυπηρετήσουν τον τοπικό πληθυσμό.

Η Sberbank ανακοίνωσε την εγκατάσταση 130 αυτόματων ταμειολογικών μηχανών (ΑΤΜ) και 48 υποκαταστημάτων σε περιοχές που η Μόσχα χαρακτηρίζει ως «νέες περιοχές» στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Αντίστοιχα, η VTB Bank προγραμματίζει να εξυπηρετήσει πελάτες σε σταθερά γραφεία στη Μαριούπολη στο τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο λειτουργεί ήδη υποκατάστημα στην κατεχόμενη πόλη Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το Κρεμλίνο έχει ενθαρρύνει τις κρατικές τράπεζες να επενδύσουν στις κατεχόμενες περιοχές, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να διαβεβαιώνει τους τραπεζίτες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τις κυρώσεις της ΕΕ. Παρόλα αυτά, τόσο η Sberbank όσο και η VTB Bank έχουν δεχθεί κυρώσεις από την ΕΕ από το 2022.

Πηγή: newsbomb.gr