Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές στη ΔΟΥ Χαλκίδας μετά την αποδόμηση κυκλώματος εφοριακών και λογιστών

Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές στη ΔΟΥ Χαλκίδας μετά την αποδόμηση κυκλώματος εφοριακών και λογιστών

Η σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στις κεντρικές φορολογικές υπηρεσίες της Αττικής συνεχίζεται, μετά την αποδόμηση κυκλώματος εφοριακών και λογιστών που δρούσε στο εσωτερικό της. Αυτό επιβεβαιώνεται με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής οι αρμοδιότητες βεβαίωσης εσόδων και είσπραξης της ΔΟΥ Χαλκίδας από τα Τμήματα «Εσόδων» και «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης», καθώς και του Γραφείου «Ληξιπρόθεσμων Οφειλών». Παράλληλα, συστήνονται στο ΚΕΒΕΙΣ με έδρα τη Χαλκίδα ένα Αυτοτελές Γραφείο Εσόδων και ένα επιπλέον τμήμα δικαστικού και νομικής υποστήριξης, τα οποία θα υπάγονται στις υποδιευθύνσεις Α και Γ του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής.

Οι υπάλληλοι των τμημάτων που επηρεάζονται από τη διαδικασία μεταφοράς θα εξακολουθήσουν να εργάζονται στο κτήριο της ΔΟΥ Χαλκίδας, παραμένοντας οργανωτικά στο δυναμικό του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής. Παρόλα αυτά, στη ΔΟΥ Χαλκίδας θα παραμείνουν σε λειτουργία τα τμήματα συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογούμενους, καθώς και διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, η ΔΟΥ Χαλκίδας δεν θα είναι διαθέσιμη για υποθέσεις Εσόδων και Δικαστικού μέσω των εφαρμογών «τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά μέσω του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής, είτε από την ψηφιακή πύλη myAADE είτε μέσω τηλεφωνικής επαφής.

Επιπλέον, έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στη διαθεσιμότητα εφαρμογών σχετικά με τις δηλώσεις Ε9 και φόρου εισοδήματος. Οι εφαρμογές αυτές θα κλείσουν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ενώ άλλες υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή. Όλες οι εφαρμογές αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Η ολοκλήρωση των οργανωτικών αλλαγών στη ΔΟΥ Χαλκίδας είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής.

Πηγή: newsbomb.gr