Σημαντική επικοινωνία Μητσοτάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενεργειακή κρίση[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wZ0rxEDzseY[/embed]

Σημαντική επικοινωνία Μητσοτάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενεργειακή κρίση[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wZ0rxEDzseY[/embed]

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, επιβεβαίωσε σήμερα την παραλαβή της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ζητείται ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις ανωμαλίες της αγοράς ενέργειας, οι οποίες προκαλούν μεγάλες διαφορές στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ανέφερε ότι η επιστολή αυτή θα αναλυθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά του, ο Τιμ Μακ Φάι, εκπρόσωπος για θέματα Ενέργειας, τόνισε ότι θα υπάρξει απάντηση από την Κομισιόν “εν ευθέτω χρόνω”. Επίσης, κατά την ενημέρωση προς τον Τύπο, αναφέρθηκε στις συνέπειες των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία για τις τιμές ενέργειας, υπογραμμίζοντας τις ενέργειες της Κομισιόν για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησής της και την εξαγωγή ενέργειας προς το Κίεβο.

Ο κ. Μακ Φάι, πάντως, δεν παρέθεσε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις για κάθε κράτος μέλος και επεσήμανε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση, διατηρώντας επαφή με όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ενέργεια. Εξέφρασε επίσης την προσδοκία ότι οι τιμές ενέργειας είναι πλέον πιο σταθερές σε σχέση με τα επίπεδα που είχαν φτάσει το 2022, αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει.

Στην επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, και τονίζει την ανάγκη για πολιτική αντίκτυπο στην ανισότητα που παρατηρείται ανάμεσα στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση και τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: newsbomb.gr