Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω παρατεταμένης αδράνειας

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω παρατεταμένης αδράνειας

Σήμερα (18/9), το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται έτοιμο να διακόψει το τριήμερο ανοδικό του σερί, με τους πωλητές να αποκτούν ένα προβάδισμα. Η αγορά επιβεβαιώνει την αδυναμία να ξεπεράσει το στενό εύρος των 1.400 – 1.450 μονάδων, στο οποίο έχει εγκλωβιστεί για 26 συνεχόμενες συνεδριάσεις, υποδεικνύοντας παρατεταμένη νωθρότητα.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ελεγχόμενη κάμψη 0,47%, φτάνοντας στις 1.423,00 μονάδες, χάνοντας περίπου επτά μονάδες από την προηγούμενη ημέρα. Οι ημερήσιες διακυμάνσεις της αγοράς κυμαίνονται σε 12 μονάδες (1.421,48 – 1.433,39 μονάδες), με τον τζίρο να ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 993.220 ευρώ αφορούν προσυμφωνημένα πακέτα.

Η εστίαση στρέφεται και πάλι στο διεθνές σκηνικό, καθώς η Federal Reserve πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια. Η μείωση φαίνεται σχεδόν βέβαιη, με την έκταση της παρέμβασης να κυμαίνεται μεταξύ 25 και 50 μονάδων βάσης.

Στο ταμπλό, οι αρνητικές επιπτώσεις από την πρόσφατη φωτιά στα διυλιστήρια της Κορίνθου αποτυπώνονται στη δήλωση της Motor Oil, η οποία σημειώνει πτώση 1,3%. Αντίθετα, ο ΟΠΑΠ καταγράφει μικρή άνοδο, προσπαθώντας να φτάσει τα 16 ευρώ με κέρδη κοντά στο 1%.

Η απαισιόδοξη εικόνα της αγοράς είναι προφανής, καθώς οι τράπεζες παραμένουν μακριά από τα φετινά υψηλά και η αξία των ημερήσιων συναλλαγών διατηρείται κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ. Η έλλειψη σημαντικών καταλυτών για την αγορά αυξάνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, οι οποίοι αναμένουν κάποια ισχυρή εξέλιξη για να μπορέσουν να κινηθούν.

Αν και εγχώρια η κατάσταση είναι στάσιμη, η Wall Street συνεχίζει να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά. Οι διεθνείς αγορές επιδεικνύουν σήμερα στάση αναμονής, με μικρές υποχωρήσεις και σταδιακές προσαρμογές στα προσυμβόλαια εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve.

Πηγή: naftemporiki.gr