Σταθερά τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας παρά τη μείωση στις ΗΠΑ

Σταθερά τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας παρά τη μείωση στις ΗΠΑ

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, παρά την πρόσφατη μειωτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η βρετανική κεντρική τράπεζα ψήφισε κατά 8 προς 1 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων, με το μόνο μέλος που διαφώνησε να προτείνει μείωση κατά 0,25 μονάδες.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, αν και σε χαμηλότερους ρυθμούς. Σύμφωνα με την επιτροπή, η σταδιακή προσέγγιση στη νομισματική χαλάρωση είναι ακόμα σε ισχύ, καθώς ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αναφορικά με τα ποσοστά, τον προηγούμενο μήνα, το επιτόκιο είχε μειωθεί από 5,25% σε 5%, πρώτη μείωση από την αρχή της πανδημίας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ανακοινώθηκαν στοιχεία που δείχνουν πως ο πληθωρισμός για τον Αύγουστο παρέμεινε στο 2,2%, πάνω από το στόχο του 2% που θέτει η κεντρική τράπεζα. Παράλληλα, η βρετανική λίρα σημείωσε αύξηση 0,72% σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, φτάνοντας τα 1,3306 δολάρια, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: naftemporiki.gr