Συνεχιζόμενη ανόδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με εικόνα στασιμότητας

Συνεχιζόμενη ανόδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με εικόνα στασιμότητας

Η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα (17/9) ολοκληρώθηκε με την τρίτη διαδοχική άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει αύξηση κατά 0,43%, φτάνοντας τις 1.429,79 μονάδες. Ωστόσο, η ελληνική αγορά διατηρεί την εικόνα στασιμότητας των τελευταίων εβδομάδων, κινούμενη εντός των στενών ορίων των 1.400 – 1.450 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σκηνοθετημένη κάτω των 100 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας την προτίμηση των επενδυτών σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46%, φτάνοντας τις 1.230 μονάδες, με τις τράπεζες να καταγράφουν διάφορες εξελίξεις. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 1,03% και διαμορφώθηκε στα 7,46 ευρώ, ενώ οι μετοχές της Alpha και της Πειραιώς κατέγραψαν επίσης μικρές αυξήσεις.

Την ίδια ώρα, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο εξωτερικό συνεχίζουν να ανακάμπτουν, με τον Dow Jones να φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία θα ολοκληρωθεί με ανακοινώσεις σχετικά με τις επιτοκιακές πολιτικές. Αναμένονται εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ευρύτερη χρηματιστική αγορά.

Στην ελληνική αγορά, η εικόνα συνεχίζει να επαναλαμβάνεται, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν επιφυλακτικότητα. Οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως η άρνηση του Moody’s να δώσει την επενδυτική βαθμίδα και το επικείμενο placement στην Εθνική Τράπεζα, φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στην αγορά, εμποδίζοντας να ξεπεραστούν οι πρόσφατες επιδόσεις.

Συνολικά, 49 μετοχές κατέγραψαν άνοδο, 41 κατέγραψαν κάμψη και 32 παρέμειναν αμετάβλητες, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να φτάνει τα 98,4 δισ. ευρώ. Οι μέτοχοι διατηρούν τις θέσεις τους με επιφυλακτικότητα, γεγονός που αναδεικνύει την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς.

Πηγή: naftemporiki.gr