Τουριστική Προβολή Ελληνικών Περιφερειών Στην Τουρκία Στο Επίκεντρο Εκδήλωσης

Τουριστική Προβολή Ελληνικών Περιφερειών Στην Τουρκία Στο Επίκεντρο Εκδήλωσης

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (Türsab) στην Κωνσταντινούπολη εστίασε στην τουριστική προβολή των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και της Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πλούσιο τουριστικό προϊόν της περιοχής τους, ενώ έγιναν και Β2Β συναντήσεις με στελέχη της τουρκικής αγοράς.

Η γενική εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Τούρκους πολίτες αναδείχθηκε από τον εκπρόσωπο της Türsab, Yıldırım Taş, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα πρώτα μέρη που σκέφτονται οι Τούρκοι για ταξίδια στο εξωτερικό. Υπογράμμισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία του τουρισμού ως πυλώνα που ενισχύει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και έκανε αναφορά στη θετική επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας των εκπροσώπων των ελληνικών Περιφερειών με τους Τούρκους συναδέλφους τους, υπογραμμίζοντας την ευκαιρία που παρέχεται για τη σύσφιξη των relations στον τουριστικό τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στην ευρεία αποδοχή που είχε από τους Τούρκους η απόφαση για παροχή θεώρησης εισόδου (βίζα) 7 ημερών σε 10 ελληνικά νησιά.

Τέλος, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Τουρκίας, Δήμητρα Μπάμπαλη, επισήμανε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να προσελκύσει περισσότερους Τούρκους επισκέπτες σε περιοχές της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως «εάν ο πολιτισμός ενώνει, ο τουρισμός σπάει προκαταλήψεις και στεγανά».

Πηγή: naftemporiki.gr