Βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στη Βουλή αντικρούοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικού αυταρχισμού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Χρήστου Σπίρτζη για αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «Πετροβολείτε με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στελέχη σας πρωταγωνιστούν σε δίκτυο υποστήριξης στον Κουφοντίνα αναγορεύοντάς τον σε λαϊκό αγωνιστή . Ομνύετε υπέρ των καταληψιών. Χαρακτηρίζετε αστυνομοκρατία, στη δημοκρατική Ελλάδα την παρουσία ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ δίπλα στον πολίτη. Μιλάτε συνεχώς για κακομεταχείριση συλληφθέντων. Η απάντηση της Αστυνομίας σε όλα αυτά είναι ότι στην αστυνομία δεν υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες ούτε υπήρχαν διότι τέτοιες δραστηριότητες δεν γίνονται ανεκτές».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση κατά 29,96% στις κλοπές, 29,66% σε κλοπές τροχοφόρων και 43,04% ληστείες.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σπίρτζης απέδωσε την μείωση στο γεγονός στο παρατεταμένο lockdown και όχι στην δράση της αστυνομίας ενώ έκανε ειδική αναφορά σε περιστατικά πυροβολισμών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Πηγή: patrastimes.gr