Κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό, επιβεβαιώθηκαν στη Βουλγαρία, δήλωσε αξιωματούχος χθες βράδυ.

Το γεγονός ότι οκτώ άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 διαπιστώθηκε νωρίτερα χθες, εξήγησε ο Τόντορ Κανταρτζίεφ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βουλγαρική δημόσια τηλεόραση.

Κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς αφίχθησαν μόλις από τη Βρετανία, πρόσθεσε ο ίδιος. Έχουν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19, τέθηκαν σε καραντίνα και εισήχθησαν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε ο κ. Κανταρτζίεφ.

Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η διασπορά του πιο μολυσματικού παραλλαγμένου στελέχους, επέμεινε.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Βουλγαρία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 8.741 νεκρούς επί συνόλου 213.864 ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Στη χώρα της Βαλκανικής βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, με 25.251 ανθρώπους να έχουν λάβει τα εμβόλιά τους μέχρι εδώ.

Πηγή: patrastimes.gr